Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Ruhaápolás

Modern korunk velejárója, hogy a külcsín még többet jelent, mint a közelmúltban bármikor is, a jó megjelenéshez pedig szorosan hozzátartozik a kiváló technikákkal bíró ruhaápolás, melyet most meg is mutatunk, hogyan sajátíthat el bárki könnyedén. A háztartási eszközöket tekintve is széles szortiment áll rendelkezésünkre - ami a komfortos berendezések előnyeit illeti, rengeteg készülék közül válogathatunk, ami mind arra hivatott, hogy a szolgálatunkba állva segítse mindennapjainkban a ruhaápolást.A ruhaápolás legjobb módszerei
 
Modern korunk velejárója, hogy a külcsín még többet jelent, mint a közelmúltban bármikor is, a jó megjelenéshez pedig szorosan hozzátartozik a kiváló technikákkal bíró ruhaápolás, melyet most meg is mutatunk, hogyan sajátíthat el bárki könnyedén.
A háztartási eszközöket tekintve is széles szortiment áll rendelkezésünkre - ami a komfortos berendezések előnyeit illeti, rengeteg készülék közül válogathatunk, ami mind arra hivatott, hogy a szolgálatunkba állva segítse mindennapjainkban a ruhaápolást. Lássuk, melyek ezek!
A ruhák karbantartása olyan fontos, mint pl. az autónk ápolása. Hiába volt méregdrága a ruhadarab, ha nem foglalkozunk az ápolásával, idő előtt tönkremegy és akkor kidobtunk egy rakat pénzt az ablakon, ahelyett, hogy néha szakítottunk volna időt és energiát a kezelésére. Mi más lehetne az az eszköz, ami mindenkinek rögtön eszébe jut a ruhaápolásról? Persze, hogy a vasaló! A ruhák mosás után igen gyűrött állapotba kerülnek, ami ugyan száradás után hordható, ám egy fontos eseményen már nem jelenhetünk úgy meg, hogy enyhe ráncok vannak az alkalmi viseletünkön vagy ha épp jó hatással szeretnénk lenni az állásinterjún leendő munkáltatónkra.  Az igényes emberek meg sem próbálják bevetni az apró praktikákat a vasalás kibekkelése érdekében, melynek lényege, hogy rögtön mosás után kirázzuk a ruhadarabot és csipeszek használatával a lehető legegyenletesebben lógatjuk fel a szárítóra, abban a reményben, hogy saját súlyánál fogva kilógja magát az anyag és nem lesz gyűrött. Mégiscsak szebben szárad így meg, mintha csak hanyagul rádobnánk a ruhaszárítóra. Felejtsük el – a tökéletes megoldás egy tökéletes minőségű vasaló eszközölése. Bizonyos ruháknak elég egy kézi gőzölő is a sima küllem eléréshez. Pont azok a ruhák szeretik ezt a kíméletes megoldást, amelyek kisimítást igényelnek, ám a nyomást már nem szeretik. Pl. az alkalmi ing, a chino, vagy a direkt, eredetileg is gyűrött farmer. Működési mechanizmusa szinte ugyanaz, mint a vasalóé, ám az erő és a hő kifejtésében lakozik a különbség. Vannak ruhák, melyeknek a vasalás a jó, és vannak, melyeknek a gőzölés tesz jót. Minden ruhának szüksége van alapos tisztításra, és sokan úgy vélik, erre a legjobb módszer a fehérítés, pedig ezzel az eljárással képesek vagyunk akaratunk ellenére is kíméletlenül bánni az anyaggal, mivel ez egy erős vegyszer. A piac olcsóbb, általános fehérítői helyett inkább vásároljunk kímélő, klórmentes fehérítőket.
Ha van otthon szárító állványa, máris rengeteget tett a ruhája élettartamáért, és a friss levegőn történő szárítás aranyat ér a szárítógépes eljárás helyett, ha van rá módja, ezeket alkalmazza, ugyanis minden anyag rendelkezik sajátos, természetes páratartalommal, így a szárítógép félő, hogy túlságosan kiszárítja a kényes anyagokat. Ez rövid időn belül a szövetszálak lebomlásához vezethet, ellentétben a levegőn szárított anyagokkal, melyek visszakapják természetes páratartalmukat és tovább használhatjuk őket.
Készüljünk fel időben arra a gyakran előforduló jelenségre, hogy ruháink elszakadhatnak. Legyen otthon ruha elsősegély doboz, azaz varrókészlet! Ha Önnek is van ilyen otthon, könnyedén felvarrhat egy leszakadt gombot vagy egy összeölthet egy varrás mentén szétfeslett nadrágot. Molyok ellen vértezze fel magát cédrussal, sokan nem ismerik ezt a praktikát, pedig a molylepke szereti megenni a ruhát, viszont a cédrusfát már kevésbé kedveli. A ruhaápolás nagy segítsége még az egyszerű eszköz, a vállfa is. Sokkal jobb vállfán lógva tárolni a ruhákat a szekrényben, mint összehajtogatva, mert az esésében idővel kellemetlen csíkokat hozhatnak létre. Reméljük, talált új és hasznos tanácsokat ruhaápolás kisokosunkban!

<-- Vissza aRuhaápolás blog oldalra!